/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Sesizarea depusă de Maia Sandu la CC privind dizolvarea Legislativului

missing
30 martie 2021, ora 12:48

A fost făcută publică sesizarea președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, care a fost depusă la Curtea Constituțională. Astfel, șefa statului, așa cum anunța ieri, 29 martie, cere să fie constate circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului de legislatura a X-a ca urmare a imposibilității votării unui Guvern. 

Șefa statului a declarat că, la momentul actual, sunt întrunite toate circumstanțele pentru dizolvarea Legislativului. În aceste condiții, șefa statului a anunțat că a sesizat Curtea Constituțională privind subiectul dizolvării Parlamentului.

Maia Sandu și-a motivat decizia, spunând că „așa cum prevede Constituția am avut consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare în legătura cu situația politică și, eventuala, dizolvare a Parlamentului. Parlamentul a eșuat să aleagă un Guvern din două încercări, iar de la demisia Guvernului Chicu au trecut trei luni. Ca și experții în drept constituțional, consider că sunt întrunite circumstanțele legale pentru dizolvarea Parlamentului”.

Precizăm că ieri, 29 martie, Maia Sandu a depus sesizarea la Curtea Constituțională.

Vedeți mai jos sesizarea integrală: 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram