/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

După cazurile de rezonanță din Edineț și Cantemir, ANSP explică cum sunt distribuite vaccinurile în raioane

30 martie 2021, ora 13:14

Dacă în cadrul centrelor de vaccinare din raioane au fost imunizați toți lucrătorii medicali din regiune și rămân doze nefolosite, sunt invitați pentru administrarea preparatului persoanele care corespund următoarei etape de imunizare. Despre aceasta au declarat reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) pe 30 martie în cadrul unei conferințe de presă, după ce mai mulți funcționari din Edineț și Cantemir s-au imunizat. 

„Atunci când vaccinăm un contigent care este stipulat în acest moment, spre exemplu lucrătorii medicali, și ne-au rămas două doze sau o doză în flacon, atunci luăm din listele prioritare care au fost transmise către acest centru de imunizare, spre exemplu dacă a fost înaintată o listă a unui personal din domeniul educației, de la o școală anumită, sau de la o altă instituție și sunt numerele de telefoane ale acestor persoane. Se i-a prioritar persoanele care corespund următoarelor contigente și se invită la imunizare în mod de urgență. Acesta este algoritmul de invitare a persoanelor care sunt din alte contingente atunci când rămân doze în flacon. Vorbim despre contingentele care sunt stipulate în planul național de imunizare”, a spus medicul epidemiolog Alexei Ceban.

În cadrul aceleași conferințe reprezentanta ANSP Ninel Revenco a spus că În cadrul Comitetului Național Coordonator de Imunizate a fost organizată o comisie care va examina toate cazurile în care nu s-a respectat etapizarea procesului de imunizare.

„Această comisie are rolul de a monitoriza cazurile extreme unde există suspiciuni de o neclaritate în procesul de vaccinare, în special respectarea etapizării. Această comisie va analiza fiecare caz în care există o suspiciune de neclaritate în derularea campaniei de vaccinare și toate deciziile vor prezentate Ministerului Sănătății”, a spus Ninel Revenco, care a precizat că de la începutul campaniei de imunizare a primit mai multe sesizări din teritoriu la acest subiect.

Breșă în planul de imunizare? Șefa Centrului de Sănătate Cantemir explică de ce au fost vaccinați primarii, polițiștii și profesorii

În prezent, în Republica Moldova derulează prima etapă de vaccinare, în rândul lucrătorilor medicali. În ultimele 24 de ore au fost imunizate 3 277 de persoane. În total, au fost vaccinați 30 722 de cetățeni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram