Reprezentații Ministerului Sănătății au reiterat că decesul bărbatului din Hîncești nu a surveni în urma vaccinării cu AstraZeneca. Specialiștii au declarat că acesta s-a stins din viață din cauza unei insuficienți cardio-vasculare acute. Asta arată și rezultatele finale ale anchetei inițiate de Comisia de evaluare a evenimentelor adverse post imunizare.

În cadrul unei conferințe de presă din 30 martie reprezentanții Ministerului Sănătății au declarat că a fost întrunită o Comisie de evaluare a evenimentelor adverse post imunizare care a informat că s-a ajuns la concluzia că moartea a survenit în rezultatul insuficienței cardio-vasculare acute, ca urmare a infarctului miocardic ulterior, care a fost dezvoltat pe fundalul de boală ischemică a inimii.

Specialiștii au declarat că acest fapt a fost confirmat și prin modificările patologice respective, depistate la micropsia cadavrului, și prin date de laborator. „Concluzia în urma examinării medico-legale este că nu a fost identificată legătura cauzală dintre vaccin și persoana decedată”, au spus reprezentanții Ministerului Sănătății.

Bărbatul, în vârstă de 70 de ani, a fost vaccinat la centrul de sănătate din Hîncești, împreună cu alți 20 de angajați de la direcția de educație din raion. Deși nu sunt în lista persoanelor incluse în prima etapă de imunizare contra COIVD, aceștia au fost vaccinați după ce mai rămăseseră deschise câteva doze dintr-un flacon cu serul AstraZeneca.

Vaccinul, potrivit recomandărilor, trebuie să fie folosit în decurs de șase ore, în caz contrar poate fi considerat expirat. Respectiv, au fost invitați să se vaccineze angajații direcției educație.

Medicul afirmă că bărbatul se simțea bine când s-a prezentat la vaccinare. Atât el, cât și celelalte persoane care au primit serul în acea zi nu au prezentat reacții adverse.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!