/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Lucrările de reparație a străzilor municipale vor putea începe abia peste o lună

30 martie 2021, ora 23:57

Primele lucrări de reparație a drumurilor din țară ar putea avea loc abia la începutul lunii mai! Potrivit reprezentanților de la Administrația de Stat a Drumurilor, abia atunci vor fi semnate primele contracte între agenții economici și autorități! În acest an, trecerea la noile standarde europene ale mixturilor asfaltice a întârziat procesul de executare a lucrărilor, iar în lipsa unui act normativ, agenții economici nu pot face rost de certificate de conformitate.

Un asemenea document a fost aprobat, oficial, abia acum o săptămână, pe 23 martie, și pus în aplicare prin ordinul Ministerului Economiei și Infrastructurii. Asta, în timp ce agenții economici au fost obligați ca, de la 1 ianuarie curent, să treacă deja la noile standarte.

Deși crește de la o zi la alta numărul gropilor din asfalt, în toată țara, mulți șoferi s-au resemnat și spun că nu mai au nicio speranță că vom avea vreodată drumuri mai bune. Autoritățile spun că, până în prezent, lucrările de reparație a drumurilor nu puteau fi efectuate din cauza lipsei unui act normativ, care prevede condițiile necesare de preparare a mixturilor asfaltice după standarde europene.

Ministerul Economiei a aprobat un document în acest sens abia pe 23 martie. În continuare, în luna aprilie, agenții economici urmează să participe la o licitație privind efectuarea lucrărilor în conformitate cu normele europene.

Lucrările de reparație a străzilor municipale vor putea începe abia atunci când agenții economici vor avea la dispoziție asflat conform normelor europene, a declarat și directorul Întreprinderii municipale “EXDRUPO”, Sergiu Tomiță, în cadrul ședinței de ieri a Primăriei.

Din cauza gropilor nenumărate de pe traseele din țară, mașinile se defectează, iar cel mai frecvent sunt deteriorate suspensiile vehiculelor, spun specialiștii. Amintim că, de la 1 ianuarie, 2021, agenții economici au fost obligați să aplice mixturi asfaltice fierbinți, conform standardelor europene.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram