/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ce venituri au avut moldovenii timp de o lună, în 2020, și pentru ce au cheltuit cei mai mulți bani

missing
31 martie 2021, ora 10:55

Biroul Naţional de Statistică informează că, în anul 2020, veniturile disponibile ale unei persoane au constituit în medie pentru o lună 3096,6 de lei, fiind în creștere cu 7,5% faţă de anul precedent. În termeni reali, veniturile populației au înregistrat o creștere de 3,6%. Cheltuielile medii lunare de consum ale populației, în anul 2020, au constituit în medie pe o persoană 2791,2 de lei și au rămas practic la nivelul anului precedent.

Câștigurile salariale reprezintă cea mai importantă sursă de venit a populației, cu o pondere de 50,2% în veniturile totale, care s-a menținut la nivelul anului precedent.

Conform studiului prezentat, transferurile bănești din afara țării rămân a fi una din principale surse de venit, pentru un procentaj semnificativ de persoane. În medie, acestea reprezintă 12,9% din veniturile totale sau cu 0,5 puncte procentuale mai mult decât în 2019.

Studiul mai arată că cea mai mare parte a cheltuielilor este destinată pentru produsele alimentare – 43,5%. Pentru locuință și serviciile comunale, o persoană, în medie, a alocat 16,1% din cheltuielile totale de consum, iar pentru îmbrăcăminte şi încălțăminte – 8,8%.

Celelalte cheltuieli au fost direcţionate pentru dotarea locuinţei (5,6%), serviciile de transport (5,5%), sănătate (4,7%), telecomunicaţii (4,7%).

Anual Biroul Național de Statistică realizează un studiu referitor la veniturile și cheltuielile populației, înregistrarea pe parcursul unui an. Scopul acestei cercetări, constă în crearea unei concluzii legate de stabilirea nivelului mediu de trai, raportat la întreaga țară. Datele statistice, sunt transparente și publicate pe pagina oficială a instituției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram