/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Pro Moldova cere organizarea unei ședințe speciale a Parlamentului Republicii Moldova

missing
31 martie 2021, ora 14:35

Pro Moldova cere organizarea unei ședințe speciale a Parlamentului Republicii Moldova pentru a discuta despre măsurile care se impun în lupta cu pandemia și campania de imunizare desfășurată lent și cu multe deficiențe.

Demersul a fost înaintat Biroului Permanent pentru organizarea în săptămâna curentă a ședinței speciale cu participarea reprezentanților Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

În condițiile unui Guvern în demisie și a informațiilor alarmante despre imunizarea unor persoane care nu se califică pentru vaccinare prioritară, Pro Moldova își dorește precizarea prevederilor planului de imunizare și clarificarea modalității de implementare a acestuia.

„De asemenea, este importantă asigurarea transparenței procesului de imunizare, precum și de asigurare cu vaccin a țării. Printre subiectele propuse pentru dezbatere este achiziția și asigurarea numărului de vaccinuri necesar pentru imunizarea a cel puțin 70% din populația țării; asigurarea cu medicamente și dispozitive medicale necesare pentru tratamentul anti COVID-19; suplimentarea și creșterea capacităților sistemului de sănătate cu echipamente necesare”, menționează comunicatul de presă a grupului parlamentar Pro Moldova.

Astăzi are loc ședința Parlamentului care urmează să examineze propunerea privind instituirea stării de urgență. În prezent, starea de urgență este fixată din 19 martie până la 18 aprilie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram