/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/FOTOREPORTAJ/ Nicio schimbare după instituirea stării de urgență în Moldova. Terasele și aleile din Capitală, aglomerate

missing
01 aprilie 2021, ora 16:08

 După ce ieri Parlamentul a instituit stare de urgență pentru 60 de zile pe tot teritoriul țării, cetățenii continuă să își trăiască cotidianul fără a cunoaște concret despre măsurile anti-epidemiologice prevăzute. Până la această oră, nu a fost anunțată nicio schimbare sau reguli clare în acest sens, iar autoritățile spun că urmează să vină cu un plan. Între timp, oamenii profită de vremea bună pe terase, în parcuri, fără a purta mască și neglijând deseori distanțarea fizică. 

Am surprins astăzi mai mulți oameni care au invadat aleile din Capitală. Majoritatea nu purtau mască, deși, conform deciziei CNESP din 19 martie, masca trebuie purtată atât în spații închise cât și în cele deschise.

De asemenea, se interzice aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de trei persoane, cu excepția membrilor unei familii. Această restricție este la moment sfidată în Chișinău, dat fiind faptul că pot fi observate grupuri de oameni pe aleile din oraș.

În ceea ce privește transportul public, se continuă nerespectarea distanței fizice, unitățile de transport fiind supraîncărcate. Echipa tv8.md a observat călători purtând măștile necorespunzător, acestea nu acopereau în totalitate gura și nasul.

Nici rândul format la gheretele din oraș nu oferă o imagine îmbucurătoare. Oamenii se află foarte aproape unul de celălalt și nu au o mască de protecție.

Până când Comisia pentru Situații Excepționale va veni cu o sesizare în ceea ce privește măsurile anti-epidemiologice, rămân în vigoare restricțiile impuse de CNESP. Printre acestea se numără: modificarea programului de lucru al centrelor comerciale, adaptarea programului de la ora 7 la ora 15 al piețelor, restaurantele activează până la ora 20, este interzisă desfășurarea evenimentelor precum nunți, cumetrii sau aniversări, procesul de învățământ în Capitală de desfășoară online.

Amintim că, de la începutul pandemiei COVID – 19, în Republica Moldova s-au înregistrat 230 241 de cazuri de Covid-19, iar 4 960 persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus.

Comisia pentru Situații Excepționale se va întruni diseară. Ședința va avea loc la ora 17:00, iar o oră mai târziu, premierul interimar, Aureliu Ciocoi va face declarații de presă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram