Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 927: Atac la Kiev, explozii în Rusia, rachete din Iran și film scandalos! CIA: Amenințări fără precedent

/VIDEO/ Primul Centru municipal de vaccinare, inaugurat! Are o capacitate de a imuniza până la o mie de oameni zilnic

missing
01 aprilie 2021, ora 12:41

La Chișinău a fost inaugurat astăzi primul Centru municipal de vaccinare împotriva COVID – 19. Acesta a fost amenajat în incinta unei clădiri a Academiei de Studii Economice și cuprinde trei etaje, cu o suprafață totală de peste 400 de metri pătrați. Pentru dotarea Centrului municipal de vaccinarea, autoritățile au cheltuit aproximativ 200 de mii de lei.

La Centrul municipal de vaccinare sunt amenajate șase posturi de imunizare. Fiecare dintre ele are capacitatea de a vaccina aproximativ 200 de persoane pe zi. Astfel, capacitatea zilnică de imunizare a centrului poate ajunge la o mie de persoane.

Procesul va fi eficientizat, iar aglomerațiile evitate datorită datorită implementării rândului electronic. Persoanele imunizate vor fi înregistrate în registrul electronic de evidență a vaccinărilor. Centrul de Vaccinare este dotat cu tot echipamentul medical și de infrastructură tehnică necesară, cu menținerea standartelor de vaccinare în deplină siguranță. Conform protocolului, fiecare persoană imunizată va fi monitorizată de medicul-specialist în sala de așteptare post-vaccinare timp de 30 minute și i se va elibera un certificat de vaccinate împotriva coronavirusului. Centrul va activa în zilele de luni până vineri de la ora 08:00 la 18:00, iar în zilele de sâmbătă și duminică de la 08:00 la 15:00.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.