Aflat într-o vizită de două zile îm capitala Federației Ruse, acolo unde a plecat imediat după ce în țară a fost instituită stare de urgență, liderul socialiștilor, Igor Dodon și-a realizat un nou episod din vlogul săptămânal „Președintele Igor Dodon răspunde” dintr-un birou al Ambasadei R. Moldova la Moscova. Dodon a oferit câteva detalii legate de cele 180 de mii de doze de vaccin Sputnik pe care urmează să ni le ofere rușii. 

Potrivit președintelui PSRM, primele doze de Sputnik V vor ajunge la Chișinău în a doua jumătate a săptămânii viitoare.

„Astfel că în termeni prompți, pe parcursul lunii aprilie, cel târziu la începutul lunii mai vaccinul să ajungă în Republica Moldova. Eu știu că așreptați cu nerăbdare vaccinul Sputnik V”, a spus socialistul.

Dodon a reiterat că cele 180 de mii de doze de Sputnik care urmează a fi livrate reprezintă un ajutor umanitar, iar 60 de mii de doze sunt destinate Transnistriei.

Deși nu deține nicio funcție de responsabilitate publică, Igor Dodon a discutat cu șeful – adjunct al administrației prezidențiale de la Kremlin, Dmitri Kozak, despre posibilitatea ca Moldova să cumpere de la ruși cel puțin jumătate de miion de doze de vaccin Sputnik V.

„Guvernul a lansat o procedură de cumpărare din contul statului și am spus că noi, partea moldovenească, suntem gata să cumpărăm cel puțin 500 de mii de doze de Sputnik V și suntem gata să plătim banii, banii sunt la buget”, a mai spus Dodon în cadrul vlogului său de vineri, 2 aprilie.

Potrivit lui Igor Dodon cele 500 de mii de doze ar putea ajunge în lunile mai – iunie. în funcție de capacitatea de producere a Federației Ruse.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!