Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon propune ca statul să ia un împrumut de la Banca Națională a Moldovei, pentru a ajuta cetățenii și agenții economici în perioada stării de urgență. Potrivit acestuia, o astfel de decizie poate fi luată de Comisia pentru Situații Excepionale. 

„Eu am spus deja, de ce sa nu fie luată o decizie a Comisiei pentru Situații Ecxcepționale, să se ia de la BNM un împrumut de 10, 15, 20 de miliarde de lei, pentru asta e Banca Națională, să ajute oamenii, și banii aceștia să îi orienteze pentru susținere agenților economici și populației. Lucrul acesta trebuie făcut acum, nu peste o lună, două sau trei. Și acest lucru este posibil în situașșia de urgențță prin decizia CSE”, a spus Dodon în ediția de azi a tradiționalului său vlog săptămânal.

Totodată, Dodon a mai reiterat că închiderea întreprinderilor în perioada pandemiei este inadmisibilă, deoarece, spune el, ar pune la pământ economia națională.

Nu este pentru prima oară când Igor Dodon vine cu o asemenea propunere. Anterior, socialistul a fost chiar criticat de guvernatorul BNM, Octavian Armașu, care a spus că o astfel de situație ar afecta stabilitatea prețurilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!