/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Dodon propune ca statul să se împrumute de la BNM pentru a sprijini agenții economici

missing
02 aprilie 2021, ora 11:47

Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon propune ca statul să ia un împrumut de la Banca Națională a Moldovei, pentru a ajuta cetățenii și agenții economici în perioada stării de urgență. Potrivit acestuia, o astfel de decizie poate fi luată de Comisia pentru Situații Excepionale. 

„Eu am spus deja, de ce sa nu fie luată o decizie a Comisiei pentru Situații Ecxcepționale, să se ia de la BNM un împrumut de 10, 15, 20 de miliarde de lei, pentru asta e Banca Națională, să ajute oamenii, și banii aceștia să îi orienteze pentru susținere agenților economici și populației. Lucrul acesta trebuie făcut acum, nu peste o lună, două sau trei. Și acest lucru este posibil în situașșia de urgențță prin decizia CSE”, a spus Dodon în ediția de azi a tradiționalului său vlog săptămânal.

Totodată, Dodon a mai reiterat că închiderea întreprinderilor în perioada pandemiei este inadmisibilă, deoarece, spune el, ar pune la pământ economia națională.

Nu este pentru prima oară când Igor Dodon vine cu o asemenea propunere. Anterior, socialistul a fost chiar criticat de guvernatorul BNM, Octavian Armașu, care a spus că o astfel de situație ar afecta stabilitatea prețurilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram