/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Pretorul de la Ciocana scapă de arest! Sinilga Școlnic, cercetată în libertate

missing
02 aprilie 2021, ora 11:21

Pretorul de la Ciocana a scăpat deocamdată de arest. Magistrații au decis astăzi ca Sinilga Școlnic să fie cercetată în libertate. În următooarele 60 de zile, aceasta nu va avea voie să iasă din localitate.

Școlnic a fost reținut acum două zile într-un dosar de corupție și a stat 72 de ore în arest în izolatorul CNA. Totodată, în același dosar au mai fost reținuți șeful – adjunct al Inspectoratului de Poliție Ciocana, precum și un ofițer. Potrivit CNA,  în perioada aprilie 2020 – prezent, pretorul sectorului Ciocana, având o înțelegere prealabilă cu șeful-adjunct al Inspectoratului de Poliție Ciocana, prin intermediul unui ofițer superior de investigații, ar fi pretins și primit de la agenții economici, care își desfășurau activitatea prin organizarea teraselor sezoniere pe domeniul public sau privat al mun. Chișinău și a comerțului ambulant stradal, sume ce variau între 5000 şi 10 000 lei. Din informaţiile colectate de anchetatori şi ofiţerii de investigaţii ai CNA rezultă că banii ar fi fost percepuţi drept taxe de protecţie şi pentru a facilita avizarea și eliberarea actelor ce permit desfășurarea activității agenţilor economici.

Bănuiţii au fost documentaţi mai multe luni, timp în care procurorii şi ofiţerii CNA au obţinut înregistrări video şi audio care probează faptele pretins ilegale. Discuţiile dintre complici au avut loc chiar în incinta Preturii sectorului Ciocana, iar din înregistrări se înţelege clar că aceştia au organizat o schemă de estorcare de bani de la cei care desfăşoară activitate de antreprenoriat în raza lor de competenţă. Bănuiții riscă până la 15 ani de închisoare. De asemenea, ei ar putea fi privați de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru o anumită perioadă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram