/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/VIDEO/ ULTIMĂ ORĂ! Scandal și îmbrânceli la ședința Consiliului Municipal Chișinău

missing
02 aprilie 2021, ora 12:31

Scandal și îmbrânceli la ședința de azi a Consiliului Municipal Chișinău. Mai mulți consilieri  de la PAS, Partidul Platforma DA și PSRM s-au luat la bătaie. Motivul – votarea unor proiecte imobiliare, care prebăd construirea unor blocuri locative imense, într-o zonă extrem de aglomerată. Consilierii de la PAS cred că sunt ilegale și îi acuză pe cei de la PPDA și PSRM de cârdășie.

Este vorba despre Planul Urbanistic Zonal de la Botanica și cel cu privire la implementarea Regulamentului Local de Urbanism. Potrivit celor de la PAS, proiectele au aviz negativ de la CNA și conțin numeroase încălcări.

Pentru ca scandalul să înceteze, președintele ședinței CMC a anunțat o pauză de o oră. Alexandr Odințov, unul dintre inițiatorii conflictului din CMC și-a cerut iertare de la cetățenii Capitalei pentru cele întâmplate astăzi, dar a spus că va continua să riposteze ori de câte ori va fi provocat. La fața locului a fost chemată și poliția.

Proiectele au fost în cele din urmă aprobate cu votul a 31 de consilieri municipali.

Evenimentele de azi de la CMC au fost comentate și de doi deputați de la PAS.

Deputatul Dan Perciun îi acuză pe socialiști și cei de la PPDA că vor „să permită construcția la 2000 de apartamente în zona străzii Burebista, la Botanica, în condițiile când locuri în școlile și grădinițele din zonă nu-s, iar ambuteiajele sunt deja infernale”.

„Cu mânuțele îngerilor adevărați, a deontologilor necontextuali și a luptătorilor declarați cu mafia imobiliară, astăzi riscă să se voteze 2 proiecte tare periculoase în Consiliul Municipal. Rămâne de văzut dacă Victor Chironda va interveni din partea executivului sau va trece cu vederea aceste proiecte problematice, acceptând tacit acest dezmăț,”, a scris pe Facebook deputatul Dan Perciun.

„Fac apel către conducerea Platformei DA – Andrei Nastase, Alexandr Slusari, Igor Munteanu, să oprească votul comun DA-PSRM din Consiliul Municipal Chișinău pentru construcțiile ilegale care distrug orașul. Promisiunile din campania electorală trebuie menținute”, a scris Radu Marian pe pagina sa de Facebook.

Sursa Video: Dumitru Ciorici/Telegram

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram