/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Judecătorul ucrainean prins „cu mită în borcane”, răpit de indivizi înarmați la Chișinău

missing
03 aprilie 2021, ora 16:36

Judecătorul ucrainean Nicolae Ceauș, cel care în anul 2016 a fugit de justiția de la Kiev după ce a fost prins cu mită de 150 de mii de dolari în borcane și care s-a ascuns în Republica Moldova, ar fi fost răpit astăzi din curtea unui bloc din sectorul Centru al municipiului Chișinău. Anunțul a fost făcut de avocatul său, Iulian Bălan, într-un mesaj pe Facebook.

„Azi 3 aprilie 2021, din centrul Chișinăului a fost răpit clientul meu, judecătorul ucrainean, Ceaus Nicolae, a cărui cerere de azil politic se examinează de către instanțele judecătorești a RM. A fost răpit de un grup înarmat de persoane și dus într-o direcție necunoscută. În situația dată apar dubii rezonabile cu privire la capacitatea statului de a ne proteja. Toți care cunosc careva informații la subiectul dat vă rog să o comunicați poliției”, a scris Bălan.

Poliția confirmă că un bărbat a fost răpit astăzi, la prânz, de trei persoane, însă nu oferă detalii despre identitatea persoanei respective, menționând doar că este vorba despre un cetățean străin. Pe acest caz a fost pornit un proces penal.

„La moment ofițerii de investigație și urmărire penală întreprind toate măsurile în stabilirea tuturor circumstanțelor”, a declarat pentr tv8.md purtătoarea de cuvânt a Poliției Capitalei, Natalia Stati.

În 2017, Nicolae Ceauș a solicitat autorităților de la Chișinău să îi acorde statut de refugiat politic, însă a primit refuz în martie anul curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram