/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Portugalia prelungeşte restricţiile de trecere a frontierelor sale pentru turişti

04 aprilie 2021, ora 19:06

Portugalia prelungeşte până pe 15 aprilie restricţiile de trecere a frontierelor sale pentru turişti, măsură ce a fost pusă în aplicare la sfârşitul lui ianuarie, pentru a face faţă exploziei de cazuri de COVID-19, a anunţat duminică Ministerul de Interne portughez, informează AFP.

În acord cu Spania, Portugalia a decis să prelungească până la sfârşitul zilei de 15 aprilie „controalele la frontierele terestre şi fluviale”, a anunţat guvernul portughez, adăugând că transportul feroviar rămâne de asemenea suspendat, scrie Agerpres.

Această măsură nu se aplică transportului de mărfuri, lucrătorilor transfrontalieri şi serviciilor de urgenţă. De asemenea, această interdicţie nu împiedică reîntoarcerea în ţară a cetăţenilor portughezi şi a persoanelor care au drept de şedere, şi nici ieşirea cetăţenilor străini de pe teritoriul portughez, subliniază ministerul.

După două luni de lockdown generalizat pentru a face faţă unui al treilea val al epidemiei de COVID-19, unul violent, Portugalia a început la mijlocul lui martie o redeschidere progresivă şi diferenţiată în funcţie de sectoarele de activitate, care continuă luni prin redeschiderea muzeelor, colegiilor şi teraselor cafenelelor.

După un record de aproape 16.500 de noi cazuri zilnice la sfârşitul lui ianuarie, situaţia sanitară din Portugalia, ţară cu puţin peste 10 milioane de locuitori, s-a îmbunătăţit semnificativ. Potrivit celui mai recent bilanţ publicat duminică, Portugalia a înregistrat în ultimele 24 de ore 4 decese şi 193 de noi cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus.

Cu toate acestea, autorităţile portugheze rămân prudente în această fază de ieşire din carantină, care se va întinde până în luna mai. Ele au decis să menţină restricţiile pentru călătorii care vin în Portugalia.

Zborurile cu Brazilia şi Regatul Unit rămân în prezent suspendate pentru a limita răspândirea noilor variante de coronavirus.

Călătorii care ajung în Portugalia pe cale terestră, din ţări unde rata de incidenţă a contaminărilor este egală sau mai mare de 500 de cazuri la 100.000 de locuitori, cum sunt Franţa, Italia, Ungaria, Polonia sau Suedia, vor trebui să stea în continuare în izolare timp de 14 zile de la sosire, precizează Ministerul de Interne portughez.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram