/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/DOC/ Un deputat a sesizat PG și CNA în legătură cu o presupusă schemă de spălare de bani

missing
05 aprilie 2021, ora 17:26

Deputatul Platformei DA Alexandru Slusari a sesizat Procuratura Generală (PG), Centrul Național Anticorupție (CNA) și Serviciul prevenirea și combaterea spălării banilor, după ce potrivit lui a dezvăluit o schemă criminală privind scoaterea a 80 de milioane de lei, în aprilie 2019, din două companii de asigurări.

Alesul poporului a scris pe pagina sa de Facebook că „banii au mers către mai multe firme offshore și persoane controlate de grupările criminale în frunte cu deputatul anunțat în căutare Ilan Șor și ex-deputatul Vlad Plahotniuc”.

„O sumă semnificativă a ajuns la așa-zisul „investor” rus Andrei Goncearenco, care ulterior a procurat pe banii moldovenești compania, ce controlează „Avia Invest”. Sunt curios dacă organele noastre de anchetă cunosc această schemă și dacă este pornit dosar penal”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Alesul poporului a solicitat de la reprezentanții instituțiilor menționate mai sus să fie informat dacă au parvenit astfel de date și dacă pe aceste cazuri au fost inițiate alte cauze penale, iar dacă nu s-au autosesizat, deputatul a cerut că să fie supuse investigațiilor informațiile prezentate.

Alexandru Slusari a postat pe rețelele sociale sesizarea în care a descris minuțios care ar fi schema.

Foto: Facebook/ Alexandr Slusari

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram