La Bălți și în satele Elizaveta și Sadovoe, vor fi instalate corturi în care vor fi făcute teste exprese pentru coronavirus. Despre aceasta a anunțat primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, pe pagina sa de Facebook. Comisia pentru Situații Excepționale din Bălți a votat pentru instalarea în fața celor șase Centre de Sănătate din Bălți.

În aceste corturi, lucrătorii din domeniul sănătății vor fi testați în regim rapid. De acest serviciu vor beneficia persoanele care prezintă simptome ale viului virus.

Potrivit primarului de Bălți, această metodă de testare va proteja vizitatori centrelor de sănătate și lucrătorii din domeniul sănătății de riscul infectării.

Instalarea corturilor a avut loc la inițiativa medicii de familie care au cerut să găsească o modalitate de a rezolva această problemă, deoarece se tem de un aflux mare de persoane infectate. Corturile vor începe să fie instalate luni, 5 aprilie.

Amintim că la 30 martie, Ministerul Sănătății a anunțat că Centrele Medicilor de Familie vor primi teste exprese pentru diagnosticarea antigenului SARSCoV-2. Testele sunt destinate diagnosticării precoce a virusului la populație. Testarea este gratuită.

Testarea rapidă pentru detectarea antigenului SARS-CoV-2 – poate fi utilizată în primele zile de la debutul simptomelor Covid-19 la un pacient. Într-o etapă ulterioară a bolii, această metodă de detectare a coronavirusului devine inutilă, rezultatele testelor pot fi ignorate, deoarece acestea pot fi incorecte.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!