Serviciului de Securitate al Ucrainei a spus că nu comentează răpirea jucătorului Nicolae Ceaus pe data de 3 aprilie curent în orașul Chișinău. Reprezentanții instituției nu au oferit informații și nici despre o posibilă trecere a frontierei  de către magistrat, făcând referire la datele cu caracter personal. 

„SBU nu comentează evenimentele care au avut loc pe teritoriul altor state. Și nu există proceduri penale împotriva domnului Ceaus în cadrul Serviciului de Investigații Criminale”, acest răspuns a fost dat de purtătorul de cuvânt al SBU, Arteom Dekhtiarenko, într-un comentariu adresat unui corespondent al Ukrinform, despre evenimentele care au avut loc în Republica Moldova cu fostul judecător Nicolae Chaus.

Astăzi polițiștii ar fi depistat în cartierul Poșta Veche din Capitală mașina cu care a fost răpit judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus. Un martor a surprins momentul în care o parte din curtea unui bloc de locuit a fost încercuită de oamenii legii. Ulterior a fost văzut un evacuator care transporta mașina de marca „Mercedes”, de culoare neagră.

Menționăm că pe rețelele sociale a apărut o fotografie cu judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus ce ar fi fost făcută după răpirea magistratului. Din imagine se poate vedea că acesta ar fi fost bătut. Deocamdată nu se cunoaște cine este autorul fotografiei, însă din aceasta observăm că magistratul are un ochi vânăt și o mână fracturată.

Magistratul din Ucraina, Nicolae Ceaus, cel care în anul 2016 a fugit de justiția de la Kiev după ce a fost prins cu mită de 150 de mii de dolari în borcane și s-a ascuns în Republica Moldova, ar fi fost răpit la Chișinău pe data de 3 aprilie, chiar din centrul Chișinăului.

Serviciul de Informații și Securitate neagă orice implicare în operațiunea de răpire a judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus. Potrivit purtătoarei de cuvânt a SIS, Daniela Mânzatu, răpirea magistratului nu a fost coordonată cu serviciile speciale de la Chișinău.

Poliția a pornit un proces penal pe acest caz. Ministrul de Interne, Pavel Voicu a anunțat astăzi, 5 aprilie, într-un briefing de presă că o persoană a fost deja reținută, însă nu a oferit detalii. Voicu a precizat în schimb că cei implicați în răpire au trecut frontiera cu Ucraina.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!