/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac cibernetic în Moldova, paradox istoric, decizie UE și arme chimice! Zelenski: Putin e un nazist

942 de doze pentru stânga Nistrului. În regiunea transnistreană începe vaccinarea cu Pfizer

missing
06 aprilie 2021, ora 11:22

Astăzi în regiunea transnistreană va demara vaccinarea cu Pfizer. Despre aceasta a anunțat medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Alexei Ceban, pe 6 aprilie în cadrul unei conferințe de presă.  

„Toate dozele vaccinului Pfizer/BioNTech au fost administrate. Vorbesc aici despre doza întâi. Au rămas doar 942 de doze pentru regiunea transnistreană. Procesul de vaccinare cu Pfizer/BioNTech va fi demarat astăzi și se va administra în scurt timp, întrucât tot procesul este foarte bine planificat”, a spus Alexei Ceban.

Fiecare persoană va fi imunizată cu două doze de vaccin, administrate la un interval de 21 de zile.

Procesul de imunizare cu vaccinul Pfizer/BioNTech în Republica Moldova a început pe 23 martie curent. Țara noastră a primit 12 282 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech din lotul recepționat pe 19 martie, prin intermediul platformei COVAX.

Vaccinul Pfizer/ BioNTech necesită condiții speciale de păstrare la o temperatură foarte scăzută (-60°C până la -90°C). După un proces controlat de ajustare a temperaturii acest vaccin poate fi transferat și depozitat la temperatura normală a frigiderului (+2°C până la +8°C), păstrându-și în același timp eficacitatea pentru o perioadă maximă de 120 ore, iar în cazul în care a fost extrasă cel puțin o doză din flacon, acesta se va utiliza în maxim șase ore.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram