Astăzi în regiunea transnistreană va demara vaccinarea cu Pfizer. Despre aceasta a anunțat medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Alexei Ceban, pe 6 aprilie în cadrul unei conferințe de presă.  

„Toate dozele vaccinului Pfizer/BioNTech au fost administrate. Vorbesc aici despre doza întâi. Au rămas doar 942 de doze pentru regiunea transnistreană. Procesul de vaccinare cu Pfizer/BioNTech va fi demarat astăzi și se va administra în scurt timp, întrucât tot procesul este foarte bine planificat”, a spus Alexei Ceban.

Fiecare persoană va fi imunizată cu două doze de vaccin, administrate la un interval de 21 de zile.

Procesul de imunizare cu vaccinul Pfizer/BioNTech în Republica Moldova a început pe 23 martie curent. Țara noastră a primit 12 282 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech din lotul recepționat pe 19 martie, prin intermediul platformei COVAX.

Vaccinul Pfizer/ BioNTech necesită condiții speciale de păstrare la o temperatură foarte scăzută (-60°C până la -90°C). După un proces controlat de ajustare a temperaturii acest vaccin poate fi transferat și depozitat la temperatura normală a frigiderului (+2°C până la +8°C), păstrându-și în același timp eficacitatea pentru o perioadă maximă de 120 ore, iar în cazul în care a fost extrasă cel puțin o doză din flacon, acesta se va utiliza în maxim șase ore.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!