/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ A murit renumitul actor Boris Bechet. Nemerenco: „S-a mai stins încă un mare om al neamului nostru”

missing
06 aprilie 2021, ora 13:00

A murit renumitul actor de film și teatru Boris Bechet. Anunțul a fost făcut de către consiliera prezidențială Ala Nemerenco.

Actorul, care este artist Emerit al Republicii Moldova, deținător al Premiului Național de Stat, a murit astăzi la ora 11:00.

„Azi s-a mai stins încă un mare om al neamului nostru – Boris Bechet. Actor de teatru și film, a înscris pagini de aur în istoria teatrului și cinematografiei naționale. O pierdere irecuperabilă. Drum lin sufletului lui Mare… Condoleanțe soției Margareta Nazarchevici, feciorilor și celor care i-au fost aproape”, a scrie pe pagina sa de Facebook Ala Nemerenco, consilieră prezidențială.

⬛️ Astăzi, în jurul orei 11.00, a încetat să mai bată inima colegului nostru, Boris Bechet, actor de teatru și film,…

Publicată de Teatrul Alexei Mateevici pe Marţi, 6 aprilie 2021

Boris Bechet a debutat la studioul „Moldova-film” în anul 1983. S-a manifestat în filmele lui: Vasile Pascaru, Nicolae Ghibu, Boris Conunov, Valeriu Gagiu unde a jucat roluri principale, dar și roluri secundare. Un personaj de forță rămâne a fi Strătan din filmul lui Valeriu Gagiu Corbii prada n-o împart.

A jucat în filme, precum: Găsește potcoava fericirii, în rolul lui Ștefan, 1983, Miorița, în rolul lui Ungurean, 1987, Cursa, în rolul părintelui Vladimir, 1988, Troița, în rolul lui Nicanor, 1991.

În prezent, activa la Teatrul Poetic Alexei Mateevici, unde deținea mai multe roluri, precum: Morarul în spectacolul Fata Morarului, Căpcăunul în spectacolul Jack și vrejul de fasole.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram