A împrumutat sute de mii de lei de la mama vitregă a lui Ilan Șor, deține acțiuni ale unei bănci implicate în frauda bancară și a câștigat mii de euro la ziua sa de naștere. Este vorba despre deputata Partidului „Șor” Marina Tauber, care a depus pe 31 martie curent declarație de avere și interese pentru anul 2020. 

Marina Tauber a indicat că câștigat 210 820 de lei în calitate de deputat, asta înseamnă că lunar ea ridica circa 17 568 de lei. Aleasa poporului a mai primit o indemnizație de 68 575 de lei și compensații de 174 130 de lei de la Parlament. Marina Tauber a primit și o compensație de 500 de lei de la Primăria Orhei, pentru că a participat la o ședință a Consiliului în noiembrie 2019.

Cinci mii de dolari și 12 mii de euro, aleasa poporului declară că a câștigat la ziua sa de naștere, care este marcată în fiecare an pe data de 1 mai. Marina Tauber a declarat și un set de bijuterii ce i-a fost dăruit. Valoare setului de cercei și inel Boucheron este de șase mii de euro. Boucheron este o casă de bijuterii și ceasuri de lux franceză situată în Paris. De asemenea, deputata a declarat două cadouri evaluate la zero lei. Este vorba despre un set de cercei Van Cleef și un ceas Rolex.

Familia deputatei deține un apartament de circa jumătate de milion de lei. Mai exact, valoarea imobilului dobândit în 2007 este de 496 027 de lei. Suprafața apartamentului este de 72,8 metri pătrați. Legislatoarea mai declară că în 2020 a dobândit un imobil cu o suprafață de 119 metri pătrați, în valoare de 241 183 de lei.

Aleasa poporului circulă cu un automobil de model „Volkswagen Passat” produs în anul 2018 și dobândit un an mai târziu pentru 18 500 de euro.

Deputata a împrumutat sume impunătoare de bani de la mama vitregă a lui Ilan Șor, Ilona Șor. În anul 2019 legislatoarea a împrumutat 900 de mii de lei, pe care a promis că-i va întoarce până în 2022, iar anul trecut a împrumutat 850 de mii de lei. Banii urmează a fi onorați până în 2024.

Unul din membrii familiei sale deține acțiuni în valoare de 18 milioane lei, peste 688 de mii de euro și 225 de mii de dolari la Unibank, aflat în proces de lichidare și implicat în furtul miliardului. Marina Tauber deține și o parte din acțiunile SRL „PLAY INN”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!