/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Rămâne în libertate: Curtea de Apel a respins arestul judecătoarei Maria Tertea, prinsă în flagrant cu mită

missing
06 aprilie 2021, ora 09:18

Magistrata Maria Tertea va fi cercetată în libertate. Curtea de Apel Chișinău a respins contestația Procuraturii Anticorupție prin care s-a insistat ca judecătoarea, prinsă în flagrant cu mită, să fie cercetată în arest preventiv.

„Conducătorul agentului economic care i-a oferit judecătorului mită – va sta în arest la domiciliu timp de o lună, iar judecătoarea care a luat mită va rămâne în libertate”, precizează procurorii.

Magistrata a fost reținută în flagrant, acum două săptămâni, într-un dosar pornit de Procurorul General, în baza unor informații, potrivit cărora, acesta ar fi pretins 16 mii de dolari SUA de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un litigiu civil.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătoarei, aceasta fiind reținută și învinuită de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma inițial pretinsă.

La demersul Procuraturii Anticorupție Maria Tertea a fost suspendată provizoriu din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram