Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache, acuză că unii responsabili politici de la Chișinău că joacă soarta țării pe mize politice mici și declară că este nevoie de alegeri, întrucât acum este prioritară o guvernare stabilă și legitimă, cu un Parlament la fel de credibil și responsabil.

„Doar în acest fel, moldovenii pot trece prin criza COVID, doar așa se pot relua reformele esențiale pentru modernizarea țării și pentru reluarea unor parteneriate externe serioase, care să dea țării acces la finanțare și oportunități economice”, a scris raportorul pe pagina sa de Facebook.

Dragoș Tudorache spune că așteaptă o aliniere onestă a forțelor politice în spiritul interesului național.

Amintim că Maia Sandu a sesizat Curtea Constituțională în vederea dizolvării Parlamentului, după ce nu au fost votate cele două candidaturi înaintate de șefa statului la funcția de prim-ministru.

Sesizarea președintei privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului va fi examinată pe 15 aprilie curent. Ședința va începe la ora 10:00.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!