Conducerea Consiliului Concurenței ar putea fi audiată din nou. Platforma DA solicită ca reprezentanții instituției să vină la Parlament, pentru a informa dacă a fost pornită o anchetă în legătură cu „acțiunile coordonate ale companiilor petroliere”. În acest sens, președintele fracțiunii Platformei DA, Alexandr Sluari, a expediat o solicitare către președinta Legislativului, Zinaida Greceanîi.

Totodată, în solicitarea semnată de Slusari se menționează că audierilor trebuie să aibă loc în condițiile în care prețul la carburanți nu a scăzut.

„Timp de o lună cetățenii și agenți economici achită nejustificat aproape 2 lei per litru de benzină și motorină. Prețul petrolului din 3 martie a scăzut de la 70 la 61 dolari pe baril. Recent s-au micșorat cu 2 hrivne cifrele la benzinăriile Ucrainei. În Moldova cartelul petroliștilor ține artificial prețurile la carburanți la nivelul înalt”, a scris Alexandr Slusari pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că pe 12 martie curent, în plenul Legislativului au fost desfășurate audieri privind majorările carburanților. Atunci, au fost audiați președintele ANRE, Veaceslav Untilă, și conducerea Consiliului Concurenței.

Astfel, după audieri s-a stabilit că Consiliul Concurenței urma să prezinte, în termen de maximum 30 de zile, Comisiei economie, buget și finanțe raportul de investigație și propunerile de redresare a situației.

În ultima perioadă, petroliștii din Republica Moldova au afișat majorări la carburanți mai multe săptămâni la rând. Majorările au început încă din luna decembrie a anului trecut, când atât benzina, cât și motorina s-au scumpit cu aproximativ 50 de bani. Anul 2020 s-a încheiat cu o scumpire de 1-2%. Ulterior, fiind înregistrate și alte scumpiri de aproape un leu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!