/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Câte partide politice și-au depus deja rapoartele financiare pentru 2020

missing
07 aprilie 2021, ora 12:11

Comisia Electorală Centrală informează că 42 partide politice, din cele 50 înregistrate oficial în Republica Moldova, au depus raportul anual privind gestiunea financiară pentru anul 2020. Dintre acestea, 30 de formațiuni politice au prezentat raportul, în corespundere cu prevederile regulamentare, atât prin sistemul informatic SI „Control Financiar”, cât și pe suport de hârtie, iar altele 12 au utilizat doar o singură modalitate.

Totodată, opt partide politice nu și-au prezentat rapoartele financiare. 

CEC precizează că partidele politice trebuiau să prezinte raportul anual privind gestiunea financiară pentru anul 2020 până la 31 martie curent. „Neprezentarea raportului în termenul și formatul stabilit conform legii, inclusiv prezentarea unor date incomplete, constituie încălcare a prevederilor legale privind gestiunea financiară a partidelor politice. Acesta fapt se consideră contravenție și este pasibil de răspundere contravențională”, menționează reprezentanții instituției.

Comisia va examina separat toate neconformitățile parvenite în procesul de depunere a rapoartelor anuale privind gestiuna financiară a partidelor politice și vă întreprinde acțiunile necesare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram