/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Ministrul de Externe al Ucrainei spune că oamenii legii așteptau ca Nicolae Ceaus să fie extrădat la Kyiv

missing
07 aprilie 2021, ora 20:34

Instituțiile de stat din Ucraina nu sunt implicate în răpirea judecătorului Nicolae Ceaus și pentru a stabili toate circumstanțele acestui caz, inclusiv locul unde se află acesta, ar putea fi creat un grup de lucru comun moldo-ucrainean. Despre aceasta declarat ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba, în cadrul unei discuții telefonice cu premierul în exercițiu Aureliu Ciocoi.

Dmytro Kuleba a informat interlocutorul moldovean că oamenii legii din Ucraina așteptau ca după finalizarea pozitivă a revizuirii judiciare a recursului privind refuzul acordării azilului în Republica Moldova, ca fostul judecător să fie extrădat autorităților de la Kyiv în conformitate cu prevederile convențiilor europene și a tratatelor bilaterale privind extrădarea infractorilor și asistenței reciproce în dosare penale.

La rândul său, Aureliu Ciocoi a subliniat că, imediat după obținerea informației despre răpire, au intervenit toate instituțiile specializate ale statului, iar pe acest caz a fost pornită o cauză penală de către procurorii din Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale.

Amintim că magistratul din Ucraina, Nicolae Ceaus, cel care în anul 2016 a fugit de justiția de la Kiev după ce a fost prins cu mită de 150 de mii de dolari în borcane și s-a ascuns în Republica Moldova, ar fi fost răpit la Chișinău. Poliția a pornit un proces penal pe acest caz.

Ministrul de Interne, Pavel Voicu a anunțat într-un briefing de presă că o persoană a fost deja reținută, însă nu a oferit detalii. Voicu a precizat în schimb că cei implicați în răpire au trecut frontiera cu UcrainaPreședintele Maia Sandu a cerut MAI și SIS „acțiuni imediate” în acest caz.

Poliția a confirmat că mașina cu care ar fi fost răpit Nicolae Ceaus, a fost găsită într-o curte din cartierul Poșta Veche.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram