/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Poliția a pornit un proces penal, după ce vicepreședintele raionului Sângerei a fost stropit cu verde de briliant

missing
07 aprilie 2021, ora 10:55

Inspectoratul de Poliție Sângerei a pornit un proces penal, după ce vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, a fost stropit cu verde de briliant de un membru al PACE, al cărei președinte este de fostul șef al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Contactată de tv8.md, ofițera de presă a IP Sângerei, Ina Moscaliuc, a declarat că oamenii legii au inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

La 6 aprilie curent, ora 18.15, poliția din Sângerei a fost înștiințată precum că, vicepreședintele raionului Sângerei a fost stropit în ochi, de câteva persoane, cu o substanță de culoare verde.

„Imediat la fața locului s-a deplasat un echipaj al poliției care a stabilit că, trei reprezentanți ai unui partid politic în comun cu preşedintele oficiului teritorial al aceluiași partid, în jurul orei 18.00 au mers la domiciliul acestuia. Aflându-se la intrare în gospodăria acestuia, l-au stropit cu verde de briliant, motivând că s-ar fi vaccinat împotriva virusului COVID-19 şi nu a dat posibilitatea să se vaccineze medicii, dar alte persoane conform etapelor stabilite de Ministerul Sănătății”, a declarat Ina Moscaliuc.

Pe acest caz a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Amintim că, membri ai Partidului PACE al cărui președinte este Gheorghe Cavcaliuc, l-au stropit cu verde de briliant pe Tudor Tutunaru, vicepreședinte al raionului Sângerei, membru al Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA).

Aceștia susțin că au recurs la acest gest în semn de protest, din cauza că acesta s-ar fi vaccinat împotriva Covid-19 cu una dintre dozele destinate medicilor.

Arina Spătaru, deputata PPDA a venit cu o reacție în acest sens. Aceasta condamnă atacul asupra lui Tudor Tutunaru și susține că funcționarul riscă să își piardă vederea din cauza soluției cu care a fost stropit.

Ulterior, și liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc a comentat incidentul. Potrivit lui, acțiunea este una asumată, iar alți funcționari publici care la fel s-au vaccinat înaintea medicilor riscă să pățească la fel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram