/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Mercedes GLK, fabricat în 2014. De această mașină se bucură Voronin din partea statului

missing
07 aprilie 2021, ora 07:40

La 12 de ani de când nu mai este președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin încă se mai bucură de privilegii din partea statului. De pildă, acesta se deplasează cu un Mercedes GLK, fabricat în 2014, oferit de Guvern. Ba mai mult, tot de la stat beneficiază și de bani pentru combustibil. Pentru echipa „Întreabă Ghețu” de la TV8 acesta a declarat că, în ultima perioadă, se plimbă cu automobilul mai rar, din cauza pandemiei. Mai multe detalii la acest subiect, vedeți din reportajul ce urmează.

Mercedes GLK, fabricat în 2014. De această mașină se bucură fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, din partea statului, la 12 de ani după ce nu mai deține fotoliul de șef de stat. Cu salonul tapițat în piele, bine dotată, Voronin susține, însă, că aceasta nu este suficient de spațioasă.

Iar pentru a-i asigura tot confortul la pachet, statul i-a pus la dispoziție fostului președinte nu doar automobilul, dar îi oferă și bani pentru combustibil. În 2016, la inițiativa președintelui Parlamentului de atunci, democratul Andrian Candu, foștii șefi de stat au fost asigurați cu birou, asistent personal și automobil permanent.

Ulterior, în vara anului 2019, Guvernul Sandu a anulat aceste privilegii. Proiectul urmărește eficientizarea, gestionarea resurselor bugetare și excluderea prevederilor ce țin de asigurarea cu birou și asistent personal, iar în partea ce ține de automobil se va face doar la solicitare.

Se vor economisi minim jumătate de milion de lei pe an. Foştii şefi de stat mai beneficiază de pensie, asistenţă medicală gratuită, tratament balneo-sanatorial gratuit și imunitate diplomatică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram