Sigla Partidului Acasă Construim Europa (PACE), în fruntea căruia se află Gheorghe Cavcaliuc, a fost stropită cu verde de briliant de către liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, în semn de protest față de faptul că membrii PACE l-au stropit marți cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru. Solicitat pentru o reacție, Gheorghe Cavcaliuc nu a răspuns la telefon. 

*Imaginile video conțin un limbaj licențios.

Mai exact, a fost stropită sigla ancorată pe gardul de la sediul partidului din orașul Chișinău. După ce a stropit verdele de briliant peste siglă, Vasile Costiuc a venit cu amenințări în adresa lui Gheorghe Cavcaliuc și a spus că-l va stropi și pe dânsul cu aceeași soluție.

„Noi suntem solidari cu oamenii din echipa pe care o reprezintă Platforma Demnitate și Adevăr, mai ales cei din raioane și sate, care au crezut în statul de drept și au mers și au protestat. Astăzi condamnăm cu vehemență mizeria făcută de câinele roșu”, a spus Vasile Costiuc, care ar fi intrat în sediul partidului, dar oficiul s-a dovedit a fi pustiu.

Cazul vicepreședintelui raionului Sîngerei, care în seara zilei de 7 aprilie, a fost stropit cu verde de briliant de către membrii partidului PACE va fi cercetat sub aspect penal. Procuratura raionului Sîngerei a inițiat astăzi două cauze penale pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE, care ar fi stropit victima cu soluție, acesta urmând a fi audiat pe marginea cazului. La rândul său, reprezentanții partidului cer eliberarea președintelui organizației teritoriale.

Vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, se află internat la spitalul raional, având arsuri de gradul întâi și doi la ambii ochi. Atacatorii spun că l-au stropit pe funcționar pentru că acesta s-a vaccinat în afara listelor împotriva COVID-19.

În seara în care a avut loc incidentul Gheorghe Cavcaliuc a venit cu o reacție și a spus că „acțiunea este una asumată, iar alți funcționari publici care la fel s-au vaccinat înaintea medicilor riscă să pățească la fel”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!