Vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, rămâne internat în spitalul raional. Acesta suferă dureri insuportabile din cauza arsurilor cu care s-a ales în urma unui atac ai reprezentanților Partidului Acasă Construim Europa (PACE). Deputata Platformei DA, Arina Spătaru, a oferit detalii despre starea de sănătate a membrului de partid pentru tv8.md.

„Am vorbit azi-dimineață cu soția dumnealui. Inflamația a fost atât de puternică încât el nici nu putea deschide ochii, acum însă aceasta dispare. Ea mi-a spus că acutizarea încetișor dispare. Așa și vede umbre. El are dureri insuportabile pentru că într-adevăr ochii au fost arși. Acum medicii îi administrează sedative. Aceștia nu pot spune dacă Tutunaru a pierdut sau nu vederea. După ce vor trece inflamațiile, medicii se vor putea expune”, a spus Arina Spătaru.

Cazul vicepreședintelui raionului Sîngerei, care în seara zilei de 6 aprilie, a fost stropit cu verde de briliant de către membrii partidului PACE va fi cercetat sub aspect penal. Procuratura raionului Sîngerei a inițiat astăzi două cauze penale pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE, care ar fi stropit victima cu soluție, acesta urmând a fi audiat pe marginea cazului. La rândul său, reprezentanții partidului cer eliberarea președintelui organizației teritoriale.

Vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, se află internat la spitalul raional, având arsuri de gradul întâi și doi la ambii ochi. Atacatorii spun că l-au stropit pe funcționar pentru că acesta s-a vaccinat în afara listelor împotriva COVID-19.

În seara în care a avut loc incidentul Gheorghe Cavcaliuc a venit cu o reacție și a spus că „acțiunea este una asumată, iar alți funcționari publici care la fel s-au vaccinat înaintea medicilor riscă să pățească la fel”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!