Cazul vicepreședintelui raionului Sîngerei a fost discutat aprins în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la TV8. Invitații din platou, liderul Partidului Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu și secretarul general al PPDA, Ion Terguță, au criticat gestul membrilor PACE care l-au stropit pe Tutor Tutunaru cu verde de briliant. În cadrul emisiunii a intervenit și liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, care a declarat că dosarul deschis de procurori este „politic”. 

„Vreau să spun că nu a fost o acțiune de PR politic, dar un protest. Recomand polițiștilor să vadă unde a dormit în acea seară domnul Tutunaru, a fost acasă. A fost scos pe ușa din spate a spitalului. Această persoană a dormit acasă, se simte foarte bine. După ce s-a decis ca colegii mei să fie arestați, a fost reinternat”, a declarat Cavcaliuc.

Întrebat de moderatoarea emisiunii, jurnalista Mariana Rață, de unde deține detaliile despre acest caz, Gheorghe Cavcaliuc a evitat să răspundă.

„Sunteți cinic, ați băgat la pușcărie o grămadă de oameni. Sunteți sluga unui regim criminal. Nu aveți nici cea mai vagă idee ce e statul de drept. Știți ce e tortura”, a spus Ion Terguță.

„Domnule Terguță, haideți să ne respectăm”, a spus în replică liderul PACE.

În context, Cavcaliuc a menționat că gestul colegului său a fost un „manifest”, iar dosarul pornit este „politic”.

Precizăm că vicepreședintelui raionului Sîngerei a fost stropit cu verde de briliant în seara zilei de 6 aprilie de către membrii partidului PACE. Cazul este cercetat sub aspect penal. Procuratura raionului Sîngerei a inițiat două cauze penale pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE, care ar fi stropit victima cu soluție.

Vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, se află internat la spitalul raional, având arsuri de gradul întâi și doi la ambii ochi. Atacatorii spun că l-au stropit pe funcționar pentru că acesta s-a vaccinat în afara listelor împotriva COVID-19.

În seara în care a avut loc incidentul Gheorghe Cavcaliuc a venit cu o reacție și a spus că „acțiunea este una asumată, iar alți funcționari publici care la fel s-au vaccinat înaintea medicilor riscă să pățească la fel”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!