/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Cazul vicepreședintelui raionului Sîngerei, stropit cu verde de briliant, discutat la Cutia Neagră. Gestul membrilor PACE, criticat de invitați

missing
08 aprilie 2021, ora 21:52

Cazul vicepreședintelui raionului Sîngerei a fost discutat aprins în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la TV8. Invitații din platou, liderul Partidului Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu și secretarul general al PPDA, Ion Terguță, au criticat gestul membrilor PACE care l-au stropit pe Tutor Tutunaru cu verde de briliant. În cadrul emisiunii a intervenit și liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, care a declarat că dosarul deschis de procurori este „politic”. 

„Vreau să spun că nu a fost o acțiune de PR politic, dar un protest. Recomand polițiștilor să vadă unde a dormit în acea seară domnul Tutunaru, a fost acasă. A fost scos pe ușa din spate a spitalului. Această persoană a dormit acasă, se simte foarte bine. După ce s-a decis ca colegii mei să fie arestați, a fost reinternat”, a declarat Cavcaliuc.

Întrebat de moderatoarea emisiunii, jurnalista Mariana Rață, de unde deține detaliile despre acest caz, Gheorghe Cavcaliuc a evitat să răspundă.

„Sunteți cinic, ați băgat la pușcărie o grămadă de oameni. Sunteți sluga unui regim criminal. Nu aveți nici cea mai vagă idee ce e statul de drept. Știți ce e tortura”, a spus Ion Terguță.

„Domnule Terguță, haideți să ne respectăm”, a spus în replică liderul PACE.

În context, Cavcaliuc a menționat că gestul colegului său a fost un „manifest”, iar dosarul pornit este „politic”.

Precizăm că vicepreședintelui raionului Sîngerei a fost stropit cu verde de briliant în seara zilei de 6 aprilie de către membrii partidului PACE. Cazul este cercetat sub aspect penal. Procuratura raionului Sîngerei a inițiat două cauze penale pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE, care ar fi stropit victima cu soluție.

Vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, se află internat la spitalul raional, având arsuri de gradul întâi și doi la ambii ochi. Atacatorii spun că l-au stropit pe funcționar pentru că acesta s-a vaccinat în afara listelor împotriva COVID-19.

În seara în care a avut loc incidentul Gheorghe Cavcaliuc a venit cu o reacție și a spus că „acțiunea este una asumată, iar alți funcționari publici care la fel s-au vaccinat înaintea medicilor riscă să pățească la fel”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram