Ciocoi recunoaște că starea de urgență de 60 de zile este nejustificată și a fost utilizată în scopuri politice

missing
08 aprilie 2021, ora 10:00

Premierul interimar al țării admite că instituirea stării de urgență pentru o perioadă de 60 de zile este nejustificată. Aureliu Ciocoi recunoaște că propunerea termenului de două luni de stare de urgență nu i-a aparținut Guvernului, ci Parlamentului. Șeful interimar al Cabinetului de miniștri a declarat ieri – seară la „Cutia Neagră” de la TV8 că 30 de zile ar fi fost suficiente.

„Eu cred că 30 de zile ar fi fost suficiente, dar dacă vă uitați peste Hotărârea de Guvern cu care noi am venit în Parlament, o să vedeți că noi nu am indicat nicio perioadă. Noi suntem un Guvern în demisie și nu avem dreptul să venim cu astfel de cereri. S-ar fi putut institui stare de urgență pentru 30 de zile, iar în funcție de evoluția epidemică să se continue starea de urgență”, a spus Ciocoi.

Mai mult, Aureliu Ciocoi recunoaște că instituirea stării de urgență a fost folosită în scopuri politice.

„Eu pot să recunosc că inițiativa sau recomandarea cu care am venit în fața Parlamentului a fost utilizată în scopuri politice. Evident că politicienii încearcă să își acumuleze dividente din orice posibilitate, este un lucru absolut firesc în viața oricărui stat”, a menționat premierul interimar.

Amintim că Comisia pentru Situații Excepționale a instituit săptămâna trecută stare de urgență până în data de 30 mai. Potrivit deciziei, a fost instituit regim special de circulație pentru locuitorii din Chișinău și Bălți, care vor avea nevoie de o declarație pe propria răspundere pentru a ieși din case între ora 23:00 și 05:00 dimineața. Mai mult, în perioada stării de urgență, a fost interzisă aflarea în parcuri, grădini publice, fâșii forestiere și terenuri de joacă. Această prevedere a fost extrem de criticată, iar câteva zile mai târzsiu anulată la Chișinău și Bălți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram