Renunțarea din acest an la trecerea la ora de vară și de iarnă și rămânerea la ora standard. Cel puțin asta se arată într-un proiect de lege înregistrat în Parlament de către deputatul Partidului „Șor” Denis Ulanov. 

„Această practică nu favorizează reducerea consumului de energie electrică, așa cum s-a propus inițial, în schimb, afectează sănătatea oamenilor. Există multe cercetări care confirmă faptul că trecerea la ora de vară, iar apoi la cea de iarnă, provoacă tulburări de somn și îi dezechilibrează pe oameni pentru o perioadă îndelungată”, se menționează în nota informativă a proiectului de lege.

În acest an, în ultima duminică din luna martie, în noaptea de 27 spre 28 martie 2021, Republica Moldova a trecut la ora de vară.  În aceste condiții, 28 martie a fost cea mai scurtă zi din acest an, având 23 de ore.

Amintim că Parlamentul European a votat pe data de 26 martie 2019 renunțarea la schimbarea orei de două ori pe an.

Statele membre UE care doresc să păstreze ora standard, adică ora de iarnă, vor schimba ceasurile pentru ultima dată în ultima duminică din octombrie 2021, adică în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2021.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!