Reținută acum câteva săptămâni în flagrant cu mită, magistrata de la Judecătoria Chișinău, s-a mai ales cu o cauză penală. Prin ordonanța procurorului general, pe numele acestuia a fost pornită o nouă cauză penală pentru trafic de influență.

Mai exact, potrivit materialelor urmăririi penale, susținând că are influență asupra procurorilor, judecătoarea ar fi estorcat de la conducătorul unei firme o mie de dolari SUA pentru a interveni la adoptarea unei decizii într-un proces penal, care ar avantaja interesele respectivului agent economic.

Magistrata este cercetată în libertate, după ce atât sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău, cât și Curtea de Apel Chișinău au respins demersurile Procuraturii Anticorupție de plasare a acestuia în arest.

Contactat de TV8, Mihail Barbaroș, avocatul Mariei Tertea a declarat că a aflat din presă că pe numele magistratei a fost deschisă o nouă cauză penală.

„Nu ni s-a adus la cunoștință niciun element, nici miei, nici clientei mele. Dumneaei tot nu cunoaște, m-ar fi contactat dacă ar fi știut. După ce voi afla, desigur că o să contest, așa cum am contestat acțiunile procesuale și nu avem niciun rezultat”, a spus Mihail Barbaroș.

Amintim că, judecătoarea a fost reținută în flagrant, acum două săptămâni, într-un dosar pornit de procurorul general, în baza unor informații, potrivit cărora, acesta ar fi pretins 16 mii de dolari SUA de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un litigiu civil.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătoarei, aceasta fiind reținută și învinuită de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma inițial pretinsă.

La demersul Procuraturii Anticorupție Maria Tertea a fost suspendată provizoriu din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!