/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC/ Agricultorii ar putea organiza noi proteste! Declarația făcută de Federația Națională a Fermierilor

missing
09 aprilie 2021, ora 11:04

Fermierii ar putea ieși din nou în stradă. Într-o declarație, Federația Națională a Fermierilor denunță presiuni asupra unor agricultori care au participat la protestele de la sfârșitul lui 2020. Astfel, în cazul în care presiunile nu vor fi încetate, vor fi organizate proteste de amploare. 

„În cazul în care autoritățile statului, în special Ministerul de Interne, nu vor înceta să facă presiuni și urmăriri în privința participanților la protestele din 2020, Federația Națională a Fermierilor își rezervă dreptul de a chema agricultorii la acțiuni ample de protest în toiul campaniei agricole de primăvară”, se arată într-o declarație.

În context, reprezentanții federației spun că condamnă acțiunile polițiștilor. „Nu fac altceva decât să îndeplinească comenzile funcționarilor care speră că vor liniști fermierii, intimidându-i”, se mai precizează în declarațiile reprezentanților Federației Naționale a Fermierilor.

Documentul a fost expediat către președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, premierului interimar, Aureliu Ciocoi, și ministrului de Interne, Pavel Voicu.

Vedeți mai jos declarația integrală a Federației Naționale a Fermierilor: 

Amintim că la sfârșitul anului 2020, agricultorii au organizat mai multe proteste de amploare în fața Executivului, Parlamentului și Președinției. Manifestații și-au arătat nemulțumirea față de inacțiunile autorităților față de domeniul agrar și majorarea TVA-ului pentru agricultură.

Câteva săptămâni la rând în fața Parlamentului și Guvernului au staționat zeci de tractoare, în semn de protest. Atunci au fost blocate și circulația transportului public. Mai mult, în tipul protestelor au fost violențe între manifestați și polițiști, atunci când agricultorii au urcat cu tehnica agricolă pe scările Parlamentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram