Licitaţia privind procurarea vaccinului anti COVID-19 a eşuat din cauza că nicio companie nu a participat la concurs. Informaţia a fost confirmată pentru tv8.md de Constantin Nedelea, șeful secției de achiziții medicamente al Centrului pentru Achiziţii Publice Centralizate în Sănătate. 

Licitaţia a fost anunţată la sfârşitul lunii martie, iar companiile producătoare de vaccin anti COVID au putut depune dosarele din 28 martie până în data de 3 aprilie. Chiar și așa, nicio companie nu a participat la licitaţie.

Potrivit documentului emis de Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, autoritatea continuă negocierile directe cu producătorii de vaccinuri.

Sursa: capcs.md

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amintim că, campania de vaccinare în Republica Moldova a început la 2 martie după ce țara noastră a recepționat o donație din partea Guvernului României de peste 21 mii de doze ser AstraZeneca.

Ulterior, prin intermediul platformei COVAX, la Chișinău au ajuns alte pe 16 mii de doze de ser Pfizer. Până la moment, 57 561 persoane au fost vaccinate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!