/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/DOC/ Și-a procurat anul trecut apartament și beneficiază de compensații de mii de lei. Averea lui Vasile Bolea

missing
10 aprilie 2021, ora 20:33

A procurat anul trecut un apartament de 39 de mii de euro, pe lângă salariul de deputat a obținut de la Parlament compensații de mii de lei și circulă cu un „Chevrolet Aveo” de 70 de mii de lei. Este vorba despre deputatul socialist Vasile Bolea, care pe 26 februarie curent și-a depus declarația de avere și interese personale. 

Deputatul socialist a ridicat anul trecut un salariu de 203 247 de lei. Venitul lunar al acestuia a fost de circa 17 de mii de lei. Pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, legislatorul a obținut de la Parlament o compensație de 156 de mii de lei. O altă compensație de 18 500 lei, deputatul a recepționat pentru tratament.

Tot de la Parlament, alesul poporului a primit și o indemnizație de 68 575 de lei, pentru transport. Un membru al familiei sale a obținut o indemnizație de 38 400 lei, de la Casa Națională de Asigurări Sociale, pentru îngrijirea copilului minor. 12 mii lei alesul poporului a obținut din vânzarea unui automobil.

Anul trecut, deputatul a procurat un apartament, care are o suprafață de 56 de metri pătrați. Valoare acestuia este de 39 585 de euro. În anul 2003, familia acestuia a dobândit alte două apartamente, valoarea unuia este de 278 656 de lei, iar altuia de 219 468 de lei. Vasile Bolea a mai declarat două terenuri dobândite în anul 2009. Ambele au aceeași valoare, de 81 704 lei.

Deputatul circulă cu un „Chevrolet Aveo”, din anul 2010, pe care la procurat trei ani mai târziu. Valoarea mașinii este de 70 de mii de lei.

Vasile Bolea a declarat că deține două conturi într-un fond, suma cărora este de circa 12 mii lei, iar membrii familiei sale dețin conturi de aproximativ 23 de mii de lei. Alesul poporului a mai declarat o datorie de 25 de mii de lei, pe care a promis că o va întoarce în 2023.

Menționăm că deputatul socialist aspiră la funcția de judecător al Curții Constituționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram