Între timp, tot mai mulți moldoveni cu dublă cetățenie trec Prutul pentru a se vaccina. Fluxul mai mare a început după 15 martie, când România a dat startul etapei a treia de imunizare ce ține de populația generală. Cetățenii Republicii Moldova care și-au administrat serul anti-Covid spun că au mers în România, fiind dezamăgiți de cum este gestionată campania de vaccinare la Chișinău.

Tatiana Chebac s-a vaccinat duminică la Iași. Femeia spune a mers împreună cu familia să se imunizeze, fiind dezamăgită de modul în care autoritățile de la Chișinău gestionează campania de vaccinare.

Tatiana spune că a ales să se vaccineze cu serul care era disponibil. Astfel i-a fost administrat vaccinul Astra Zeneca.

Tot cu serul Astra Zeneca, de altfel cel mai disponibil în prezent, s-a vaccinat și Sergiu Bejenari. El a mers la Iași acum o săptămână unde i-a fost administrată prima doză de vaccin. Tânărul spune că reacții adverse nu a avut, doar o durere ușoară a umărului unde primit injecția și febră musculară, reacții normale după administrarea serului. Sergiu povestește că procedura de înregistrare pe platforma online din România este destul de simplă, iar întreg procesul – bine organizat.

Un alt moldovean care a trecut Prutul pentru a se vaccina este și Rodion Gavriloi. El a mers, împreună cu prietenii într-o comună din Iași unde ia fost administrat serul Astra Zeneca. A doua doză o va face la același centru, peste două luni.

La capitolul cheltuieli, Rodion spune că a suportat doar costuri de drum.

Responsabilii de vaccinare la Chișinău afirmă că se va ști numărul celor care și-au administrat serul în România abia când se va ajunge la etapa a treia rezervată populației generale a Republicii Moldova.

Din 15 martie, în cadrul celei de-a treia etape de vaccinare în România, se pot programa și cetățenii moldoveni cu pașaport românesc. Înscrierea se poate face online, la oricare dintre cele 435 de centre operaționale de peste Prut.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!