Mecanismul 2% este pus în aplicare în Republica Moldova începând cu 1 ianuarie 2017 în privința veniturilor obținute în 2016, însă, de atunci, legea a suferit o serie de modificări. Vă propunem să faceți mai jos cunoștință cu acestea. 

  • La 18 iulie 2014, Parlamentul a votat „Legea 2%.
  • Legea oferă dreptul persoanelor fizice să direcționeze anual 2% din impozitul lor pe venit către organizațiile non-guvernamentale care acționează în interes public și către entitățile religioase din țară.
  • La inițiativa organizațiilor societății civile, această lege a fost modificată de Parlament la 21 iulie 2016.
  • Scopul modificărilor a fost de a oferi condiții egale de acces, utilizare a sumelor și raportare pentru toți beneficiarii „Legii 2%”, precum și de a perfecționa mecanismul propriu-zis de desemnare procentuală.
  • La 2 noiembrie 2016, Guvernul a aprobat Regulamentul cu privire la mecanismul de desemnare procentuală, care este și instrumentul de aplicare a „Legii 2%”.
  • Prin Legea nr. 308 din 30 noiembrie 2018, Parlamentul a transferat toate atribuțiile ce țin de Legea 2% de la Ministerul Justiției către Agenția Servicii Publice.
  • La 18 ianuarie 2019, Guvernul a operat o serie de modificări la Regulamentul cu privire la mecanismul de desemnare procentuală.

Știri de ultima oră, reportaje ce creionează istorii de viață emoționante, investigații care scot în lumină încălcările funcționarilor și interviuri prin care încercăm să discernem adevărul, acestea și nu doar sunt doar unele dintre produsele mediatice pe care vă le oferă TV8, deținut de asociația obștească „Media Alternativa”.

Dacă doriți să faceți desemnarea procentuală, în bugetul de stat vor ajunge 98% din impozite în loc de 100%. E foarte simplu. În lista ONG-urilor este și „Media Alternativa”, asociația obștească ce deține postul nostru de televiziune.

Vedeți aici cum redirecționați 2%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!