Necesitatea în utilizarea semnăturii electronice a crescut în contextul pandemiei. S-a majorat și volumul de documente semnate și transmise electronic, comunică Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC). 

Cetățenii pot beneficia de servicii de certificare a cheilor publice atât pentru un an, cât și pentru doi ani. În acest scop au fost operate îmbunătățiri ale platformei semnătura.md, ceea ce va permite beneficiarului înregistrarea cererilor online (pentru persoanele fizice, juridice sau persoanele juridice – subiect al declarării) pentru servicii de certificare cu termen de valabilitate a certificatului doi ani.

În urma completării cererii online, emiterea și eliberarea ulterioară a certificatelor cheilor publice pentru semnătura electronică avansată calificată se efectuează la sediul STISC din strada 31 August, 82, municipiul Chișinău.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!