/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Deputat socialist, acuzat că ar fi decis în mod arbitrar că Moldova nu va vota o rezoluție AP EURONEST

missing
12 aprilie 2021, ora 13:54

Deputatul socialist Petru Burduja, președintele delegației R. Moldova la Adunarea Parlamentară EURONEST este acuzat că ar fi decis în numele întregii delegații a țării noastre că R. Moldova nu va vota o rezoluție referitoare la crearea unui nou impuls pentru integrarea europeană în cadrul strategiei UE pe termen lung privind Parteneriatul Estic și la recuperarea, reziliența și democratizarea în continuare în perioada post COVID-19. Doi deputați de la PAS l-au criticat dur pe Petru Burduja. Dumitru Alaiba, care a venit cu mai multe amendamente pe acest document, spune că că va vota rezoluția.

„Sunt și eu membru al AP EURONEST și particip la vot. Petru Burduja nu este șeful meu. Șeful meu este cetățeanul care m-a votat, care îmi achită salariul și interesele căruia mă dedic să le reprezint. Nici Petru Burduja, nici orice alt coleg parlamentar, nu îmi controlează modul în care votez. Acest „demers” al deputatului Petru Burduja are zero valoare pentru mine”, a scris Alaiba.

„Deputatul Petru Burduja nu are nici un drept să exprime prin asemenea demersuri „poziția oficială a parlamentului”, cum a formulat în demersul său. Sau altfel: Aceasta este poziția mea oficială și, dacă aplicăm aceleași reguli inventate de deputatul Petru Burduja, „aceasta este poziția oficială a parlamentului”. Pentru că ambii suntem deputați cu aceleași drepturi. Iar comportamentul deputatului Petru Burduja este o următoare rușine pentru parlamentul din care acesta face parte”, a mai spus Alaiba, care a menționat că va transmite amendamente formulate de către el direct secretariatului EURONEST.

Și Mihai Popșoi dă asigurări că va participa la vot și crede că socialistul ar trebui să fie tras la răspundere pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.

„După ce Zinaida Greceanii a scris Consiliului Europei că nu vrea ancitipate, iată că Petru Burduja continuă serialu: ”Socialiștii scriu lucruri trăsnite.” Dlui Burduja nu-i este pe plac proiectul raportului Comitetului afaceri politice, drepturile omului și democrație al Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic (Euronest). Cu de la sine puteri, dl Burduja a decis, în numele întregii delegații, că noi nu vom participa la vot, deși membrii delegației nu s-au întrunit niciodata pentru a discuta așa ceva. Când e vorba de drepturile omului și democrație, în special când este menționată Rusia sau Belarus, socialiștilor parcă le-ar da cu sare în ochi. Reacția dlui Burduja este foarte ciudată pentru că Republica Moldova nu este pomenită deloc în textul raportului. Fiind disperați, Socialiștii devin tot mai caraghioși în demersurile lor, facându-ne țara de rușine”, a scris Mihai Popșoi pe Facebook.

Mihai Popșoi susține că Petru Burduja ar fi luat singur decizia de a nu participa la vot, fără ca membrii delegației să se întrunească și să discute acest aspect.

„Evident, eu voi participa la vot, iar scrisoarea dlui Burduja nu are nicio valoare, la fel ca și scrisoarea dnei Greceanii. Atât Consiliul Europei cât și Euronest înțeleg foarte bine situația de la noi. Toți știu cine sunt Socialiștii și ce hram poartă. Partenerii externi ai Republicii Moldova sunt și vor fi de partea poporului pentru că ei sunt bine informați, în pofida trăsnăilor scrise de Socialiști. PS: Într-un parlament normal, dl Burduja ar trebui să răspundă pentru depășirea atribuțiilor. Însă, acest parlament este departe de normalitate și va pleca curând!”, a mai scris Popșoi.

L-am sunat pe deputatul PSRM, Petru Burduja pentru o reacție, îsnă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram