Din numărul total de cazuri noi de COVID-19 depistate astăzi, mai mult de jumătate sunt din regiunea transnistreană. Ministerul Sănătății anunță că alte 603 persoane au fost testate pozitiv pe 12 aprilie, dintre care, 327 sunt din stânga Nistrului. 

Patru cazuri sunt de import din: România, Turcia, Germania și Marea Britanie. În total au fost efectuate 3 330 de teste. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 241 820.

Din numărul total de cazuri, șase sunt lucrători medicali. Este vorba despre trei medici, doi asistenți medicali și un membru al personalului auxiliar.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 3 431 de pacienți confirmați cu noul coronavirus. 303 sunt în stare extrem de gravă, iar 47 sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Alte 895 de persoane au fost vindecate. În total, 223 822 de cetățeni au fost tratați de COVID-19. În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 7 583 de persoane, iar 18 725 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Din nefericire, 21 de persoane au pierdut lupta cu infecția. Bilanțul celor decedați în țara noastră a ajuns la 5 409.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!