Termenul de interzicere a exportului de grâu din rezervele de stat ar putea fi extins. O solicitare în acest sens a fost expediată Guvernului de către secretara Consiliului Suprem de Securitate, Ana Revenco. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârță. 

Astfel, dacă solicitarea va fi acceptată, termenul ar putea fi extins până pe data de 31 iunie curent.

„Având în vedere subiectul abordat în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate din 30 martie curent, privind exportul de grâu din rezerva de stat, precum și în contextul riscului emitent asupra securității alimentare a țării odată cu expirarea acțiunii Hotărârii Guvernului nr. 44 din 30 martie, anul curent, rog respectuos să examinați imperativul extinderii termenului de interzicere a exportului de grâu alimentar, provenit din rezerva materială a statului, până la 31 iunie curent, perioada de recoltare a grâului”, se arată în solicitarea expediată Executivului.

Precizăm că potrivit deciziei anterioare a Cabinetului de miniștri, restricții temporare la exportul de grâu, urmare a scandalului de la Giurgiulești, au fost impuse până pe data de 12 aprilie. Decizia a fost luată după solicitarea șefei statului, Maia Sandu, care a parvenit după ședința CSS.

doc:Index

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!