/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/DOC/ „Sunt multe întrebări”. Platforma DA cere audierea premierului interimar în legătură cu procurarea dozelor de vaccin CoronaVac

missing
12 aprilie 2021, ora 11:33

Fracțiunea Platforma DA cere noi audieri în Parlament. Astfel, deputatul Platformei DA Alexandr Slusari a solicitat, printr-un demers, audierea prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, după ce s-a anunțat disponibilitatea Republicii Moldova pentru procurarea a 400 000 de doze de vaccin CoronaVac, produs de Sinovac Biotech Limited din China. 

„Fracțiunea Platforma DA cere audierea prim-ministrului interimar pe problema procurării vaccinului chinez. Sunt foarte multe întrebări pe acest subiect, mai ales în contextul că vor fi cheltuiți banii contribuabililor pe acest vaccin. Chiar nu erau alte variante”, a menționat Alexandr Sluari, vicepreședintele Parlamentului din partea Platformei DA, în cadrul unei postări pe Facebook.

Totodată, Slusari spune că Platforma DA mai cere prezentarea unui raport al Ministrului Agriculturii pe activitatea „ilicită” a carierei Micăuți, adăugând că Ministerul Agriculturii trebuie să fie oferite informații și despre stocurile reale de grâu din țara.

Precizăm că deputatul a solicitat, în mod repetat, audierea șefului Consiliului Concurenței, Marcel Răducan, privind rezultatele investigării acordului de cartel pe piața produselor petroliere și majorarea prețurilor la carburanți.

Amintim că licitaţia privind procurarea vaccinului anti COVID-19 a eşuat din cauza că nicio companie nu a participat la concurs. Ulterior, Ministerul Sănătății de la Chișinău a anunțat că Republica Moldova va procura 400.000 doze de vaccin CoronaVac, produs de SINOVAC, împotriva COVID-19.

Vineri, 9 aprilie, în cadrul ședinței Comitetului de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 a fost examinată oferta producătorului de vaccin împotriva COVID-19 – SINOVAC BIOTECH LIMITED din China, care a fost singurul producător de vaccin care a răspuns solicitărilor adresate de către Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate (CAPCS).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram