/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Motivul pentru care Rusia a suspendat zborurile cu Turcia până pe 1 iunie

12 aprilie 2021, ora 20:02

Rusia a suspendat zborurile cu Turcia pentru perioada 15 aprilie – 1 iunie. Această decizie a fost luată în contextul luptei împotriva COVID-19, a anunțat vicepremierul rus, Tatiana Golikova. Informația a fost confirmată de către postul rus de televiziune Russia 24, scrie tvrain.ru.

Restricția va afecta atât zborurile regulate, cât și cele charter, cu excepția a două zboruri pe săptămână – Moscova-Istanbul și Istanbul-Moscova. În plus, excepție vor face zborurile organizate pentru revenirea cetățenilor ruși.

Decizia de a suspenda zborurile a fost luată din cauza înrăutățirii situației epidemiologice în Turcia. „Cetățenii ruși care se află în Turcia vor avea posibilitatea să-și continue vacanța sau să se întoarcă acasă cu curse charter”, a spus Golikova.

Șeful Rospotrebnadzor, Anna Popova, a declarat că din toate țările cu care Rusia a deschis traficul aerian, Turcia are cele mai mari rate de incidență a coronavirusului. Potrivit acesteia, rușii care se întorc de acolo importă tulpini noi de COVID-19.

De la sfârșitul lunii martie, numărul zilnic de cazuri noi de coronavirus în Turcia a crescut brusc. În special, pe 11 aprilie, au fost depistate 50,6 mii cazuri noi de coronavirus. Rata maximă a fost înregistrată pe 9 aprilie – peste 55 de mii de cazuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram