Rusia a suspendat zborurile cu Turcia pentru perioada 15 aprilie – 1 iunie. Această decizie a fost luată în contextul luptei împotriva COVID-19, a anunțat vicepremierul rus, Tatiana Golikova. Informația a fost confirmată de către postul rus de televiziune Russia 24, scrie tvrain.ru.

Restricția va afecta atât zborurile regulate, cât și cele charter, cu excepția a două zboruri pe săptămână – Moscova-Istanbul și Istanbul-Moscova. În plus, excepție vor face zborurile organizate pentru revenirea cetățenilor ruși.

Decizia de a suspenda zborurile a fost luată din cauza înrăutățirii situației epidemiologice în Turcia. „Cetățenii ruși care se află în Turcia vor avea posibilitatea să-și continue vacanța sau să se întoarcă acasă cu curse charter”, a spus Golikova.

Șeful Rospotrebnadzor, Anna Popova, a declarat că din toate țările cu care Rusia a deschis traficul aerian, Turcia are cele mai mari rate de incidență a coronavirusului. Potrivit acesteia, rușii care se întorc de acolo importă tulpini noi de COVID-19.

De la sfârșitul lunii martie, numărul zilnic de cazuri noi de coronavirus în Turcia a crescut brusc. În special, pe 11 aprilie, au fost depistate 50,6 mii cazuri noi de coronavirus. Rata maximă a fost înregistrată pe 9 aprilie – peste 55 de mii de cazuri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!