/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Poliția a intensificat raziile, după restricțiile în timpul nopții. Zeci de oameni au fost amendați

missing
12 aprilie 2021, ora 09:29

Autoritățile au scos în zilele de sâmbătă și duminică zeci de polițiști în stradă și au înăsprit raziile pe străzi. Oamenii legii au fost antrenați la acțiunile de prevenire a încălcărilor rutiere și au monitorizat respectarea ordinii publice.

Noaptea trecută, pe tertoriul țării au fost depistate peste 210 încălcări. În 150 dintre cazuri a fost depășită limita de viteză, nu au fost respectate indicatoarele de semnalizare rutieră. De asemenea, unii șoferi au fost prinși beți la volan, iar alții au condus deși aveau sistemul de frânare sau cel de iluminare defect.

Totodată, alte 67 de procese – verbale au fost întocmite pentru nerespectarea regulilor împotriva COVID -19.

Amintim că, la ședința Legislativului din 31 martie, deputații au votat pentru instituirea stării de urgență pentru o perioadă de 60 de zile. Propunerea a venit de la Guvernul interimar și a fost susținută de 54 de parlamentari.  Autoritățile au decis ca în perioada stării de urgență să fie interzise plimbările în parcuri, fâșii forestiere, precum și aflarea la terenurile de joacă. Această prevedere a fost înă ulterior anulată de Comisia pentru Situații Excepționale. Condișia principală este ca cei care merg în parcuri să nu se adune în grupuri mai mari de trei persoane și să poarte în mod obligatoriu măști de protecție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram