Un teren aflat în proprietate privată, pe teritoriul Parcului Afgan din sectorul Râșcani al Capitalei, pe care urma să fie ridicată o biserică, a fost transformat într-un adevărat târg. În loc de lăcașul de cult, pe acea porțiune au apărut tot felul de gherete și instalații. Primarul Ion Ceban s-a arătat indignat și a cerut responsabililor de la Pretură și poliție să ia măsuri, iar spațiul să fie evacuat.

„Ca să știe lumea, între Coliseum Palace și Parcul Afgan este o porțiune de pământ pe care trebuia să fie biserică, dar azi e acolo tot ce vreți, numai droguri nu vând la colțul gheretei”, a spus Ceban.

„Luați acești șmecheri împreună cu pretura sectorului și să nu îi mai vedem pentru că ei nu au dreptul acolo să comercializeze. Unii cumpără cu 4 milioane dreptul de comercializare, iar ăștia își amplasează gheretele peste noapte și fac ce vrei. Biserică au vrut să construiască, haideți să vedem proiectul de biserică, dar nu să împânzească acolo cu tot ce vreți”, a mai menționat primarul municipiului Chișinău.

Potrivit edilului, există și cazuri în care proprietarii de gherete, care nu achită la timp taxele pentru locurile câștigate prin licitație, se mută dintr-o parte în alta.

„Ceva nu le place, se mută, alții intervin cu șmecherii, doar pentru a nu achita”.

Primarul de Chișinău, Ion Ceban a cerut ca toate gheretele din regiune să fie evacuate să fie evacuate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!