/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

/VIDEO/ HoReCa, în prag de faliment, după ce aproximativ 40 la sută din acestea și-au sistat activitatea pentru o perioadă nedeterminată

missing
12 aprilie 2021, ora 10:50

HoReCa, în prag de faliment! Circa 40 la sută din sălile de ceremonii, disco-baruri și pub-uri și-au sistat activitatea pentru o perioadă nedeterminată, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Reprezentanții spun că situația s-a înrăutățit și mai mult după ce Comisia Națională de Extraordinară de Sănătate Publică a decis ca localurile să-și închidă ușile după ora 20.00. Astfel, antreprenorii se plâng că au ajuns la capătul puterilor și spun că statul nu îi ajută cu nimic, iar măsurile compensatorii promise au rămas doar pe hârtie. 

Ruslan Pavliuc este proprietarul unui cunoscut local din centrul Capitalei. După un an de pandemie plin de provocări, antreprenorul spune că afacerea sa se află în prag de faliment. Deși la începutul pandemiei, autoritățile au promis mai multe măsuri compensatorii pentru agenții economici, bărbatul spune că acestea au rămas doar pe hârtie, iar sprijinul autorităților nu s-a simțit deloc în tot acest timp.

Situația s-a înrăuțit și mai mult după ce autoritățile au modificat programul de lucru al localurilor, care sunt nevoite să închidă ușile la ora 20.00. O parte din echipă a plecat, iar angajații își câștigă salariul doar din procente. În asemenea situație se află și Vlad Șuleanschi, coproprietarul a câtorva localuri din Capitală, care susține că afacerea sa se află în prag de faliment, din cauza restricțiilor impuse de autorități.

Și Dumitru Cebotarescu, proprietarul mai multor localuri din Capitală, a menționat pentru TV8 că afacerile sale demult nu mai aduc venit. Bărbatul spune că în așa ritm, afacerea nu va rezista mult, de altfel acest lucru este cauzat și de neimplicarea autorităților, care nu au făcut nimic pentru a fi alături de setorul HoReCa, mai spune Cebotarescu.

Potrivit Anetei Zasavițchi, președinta Asociației Naționale a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova, estimările arată faptul că circa 40 la sută din localuri precum săli de eveniment, disco-baruri și pub-uri și-au sistat activitatea pe un termen nedeterminat, din cauza restricțiilor privind desfășurarea evenimentelor, dar și din cauza programului redus. În cazul hotelurilor, situația e și mai dramatică. Potrivit datelor preliminare, practic 80 la sută dintre acestea, la moment nu activează, din lipsă de turiști.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram