/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Povestea unei femei cu dizabilități din Hîncești care lucrează taximetristă

missing
12 aprilie 2021, ora 13:00

Dizabilitatea nu este un obstacol pentru a-ți urma visul! O demonstrează o femeie din Hîncești care este taximetristă. Ea s-a născut fără brațul stâng însă asta nu a împiedicat-o niciodată să facă ceea ce-i place cel mai mult – să conducă mașina. O face de aproape două decenii și afirmă că la volan se simte ca peștele în apă.

Ana Cojocaru are 52 de ani și este taximetristă de mai bine de doi ani. Este originară din satul Buțeni, iar serviciile de taximetrie le prestează în orașul Hâncești. Până aici parcă nimic nu pare ieșit din comun însă femeia are doar o singură mână. S-a născut fără brațul stâng, însă asta nu a împiedicat-o niciodată să muncească și să-și urmeze visul. Șoferița spune că a fost pasionată mereu de mașini, iar atunci când a mers să-și facă studiile la colegiul tehnic a ales specialitatea mecanică, lucru care s-a dovedit a-i fi de folos în cei 18 ani de șofat.

Mașina taximetristei nu se deosebește aproape cu nimic de o masină obișnuită. Doar volanul este adaptat conform necesităților femeii, fapt ce o ajută execute mai ușor unele manevre. Chiar și așa, femeia spune că s-ar descurca de minune și fără acest dispozitiv. În cei doi ani de când prestează servicii de taximetrie, femeia afirmă că nu s-a confruntat niciodată cu prejudecăți, iar clienții are continuu.

Ana Cojocaru povestește că nu a stat niciodată fără lucru. Și-a început activitatea la colhozul din sat, ca agronom. Apoi a muncit timp de un an și jumătate la maternitatea din Hâncești unde era responsabilă de logistică. Tot acolo a trăit și momentul de cotitură din viața sa. Pe lângă șofat, taximetrista mai este pasionată și de mașini în miniatură. Pe torpedo are mereu trei mașinuțe pe care le schimbă periodic. Femeia are trei fete. Două dintre ele se află peste hotare, iar cea mică studiază pictura la Hâncești. Tânăra spune că este tare mândră de mama sa.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram