/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Deputații, îndemnați să renunțe la premii și îndemnizații pentru a ajuta la achitarea salariilor de la CFM: „Suntem disperați” 

13 aprilie 2021, ora 10:01

Mai mulți angajați ai întreprinderii „Calea Ferată” și reprezentanți ai sindicatelor au expediat o scrisoare repetată către Parlament și președintele Legislativului, Zinaida Greceanîi. Muncitorii spun că problema întârzierii încă nu a fost soluționată. 

În context, muncitorii spun că situația lor s-a agravat și mai mult, continuând că fie la limita existenței. „Stăm câte 12 ore în frig și foame, ne distrugem sănătatea, nu avem cu ce trăi, cu ce procura produse alimentare, cu ce ne întreține familiile, cu ce achita serviciile comunale, suntem disperați”, spun angajații CFM.

Astfel, semnatarii îi îndeamnă pe parlamentari să renunțe la jumătate de salarii și îndemnizații, pentru a contribui la achitarea lefurilor angajaților CFM.

„Stimați deputați, spuneți-ne unde ce să facem, unde să ne adresăm să ne fie apărate drepturile noastre legitime. Dar poate luând în considerare starea de urgență ce s-a creat la CFM și voi, dar și toate instituțiile statului refuzați la jumate de salariu și premii și îndemnizații lunare și acordați ajutor pentru achitarea salariilor angajaților CFM”, îndeamnă angajații instituției în scrisoare.

„Noi până pe 25 aprilie putem să ținem salariații de la acțiuni, proteste și manifestări în masă, dar mai apoi se va începe un haos total. Să nu vă limitați la achitarea doar unui salariu, dar minim două”, mai spun muncitorii.

Amintim că anterior, angajații întreprinderii „Calea Ferată” au protestat în fața instituției, Parlament, Guvern și Președinție. Atunci, muncitorii au cerut să le fie achitate salariile care întârzie mai mult de trei luni.

Astăzi, 13 aprilie, subiectul crizei de la CFM va fi discutat în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram