Circa 100 de decodoare tv au fost donate Republicii Moldova de către Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău prin intermediul Fundației Youth Developement. Acestea vor merge spre mai multe familii nevoiașe din sectorul Buiucani al Capitalei. În cadrul ceremoniei de donare, reprezentantul Ambasadei SUA în țara noastră, Tyler Beebout, a declarat că „accesul la o varietate de opinii și surse de știri este necesar pentru a rămâne informat, iar un public informat este necesar pentru o democrație sănătoasă”.

„Ambasada SUA crede cu tărie că toți moldovenii ar trebui să aibă acces la o gamă variată de resurse mass-media, inclusiv televiziunea digitală. Acestea sunt primele din cele peste 8000 pe care Ambasada și partenerii noștri le vor distribui în Moldova în lunile următoare, aducând o diversitate de știri și conținut de divertisment în multe alte case. Aș dori să vorbesc pe scurt despre importanța accesului la informații în Republica Moldova și despre motivul din care acesta ar trebui să le fie disponibil tuturor, indiferent de statut social sau nivel de educație. În timp ce utilizarea internetului crește în Moldova, majoritatea moldovenilor susțin că televiziunea este sursa lor principală de știri”, a declarat reprezentantul Ambasadei SUA.

Totodată, Tyler Beebout speră ca aceste decodatoare tv să faciliteze accesul cetățenilor Republicii Moldova la mai multe surse de știri.

„Accesul la o varietate de opinii și surse de știri este necesar pentru a rămâne informat, iar un public informat este necesar pentru o democrație sănătoasă. Efortul de astăzi marchează un nou capitol important în munca noastră de a oferi cetățenilor Republicii Moldova surse fiabile de știri prin accesul gratuit la informații televizate și radio. Sperăm că aceste decodoare vor ajuta tot mai mulți moldoveni să acceseze informațiile obiective de care au nevoie pentru a participa pe deplin la o democrație sănătoasă”, a mai adăugat Tyler Beebout.

Foto: Facebook/U.S.EmbassyMoldova

Foto: Facebook/U.S.EmbassyMoldova

Foto: Facebook/U.S.EmbassyMoldova

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!